Σε κατάσταση χάους βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρείες, πολλές εκ των οποίων ανακοίνωσαν ότι κινδυνεύουν με λουκέτο.

Οι εκτιμώμενες οικονομικές απώλειες από την παγκόσμια εξάπλωση της COVID-19 έχουν αυξηθεί στα 314 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο υπολογισμός αυτός των απωλειών εσόδων και των ζημιών για τον κλάδο των αεροπορικών εταιριών είναι αυξημένος κατά 25% από την προηγούμενη εκτίμηση, εξαιτίας της σφοδρότητας των οικονομικών επιπτώσεων για τις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και εξαιτίας του αργού ρυθμού της αποκατάστασης των διεθνών πτήσεων.

Η τελευταία πρόβλεψη ζημιών της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) είναι αυξημένη σε σύγκριση με την πρόβλεψη ζημιών 252 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έγινε στις 24 Μαρτίου και αντιπροσωπεύει ποσοστό μείωσης 55% στα επιβατικά έσοδα των αεροπορικών εταιριών, σε σύγκριση με το 2019.

Kίνα

Μόνο για την Κίνα, οι εταιρείες ανέφεραν συνολική απώλεια εσόδων 33,62 δισεκατομμυρίων γουάν (4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στο πρώτο φετινό τρίμηνο, καθώς η εξάπλωση της COVID-19 έπληξε την ταξιδιωτική ζήτηση.

Τον Φεβρουάριο, οι αεροπορικές εταιρίες στην Κίνα είχαν απώλειες 10,96 δισεκατομμυρίων γουάν, καθώς βρίσκονταν σε εφαρμογή τα μέτρα κοινωνικού περιορισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here