Μεγάλες απώλειες γνωρίζουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την εκτίναξη της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή αμβλύνονται οι φόβοι για το ενδεχόμενο σοβαρών διαταραχών της παραγωγής στη Μέση Ανατολή εν μέσω εκτιμήσεων ότι ο αντίκτυπος των πυραυλικών επιθέσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία θα είναι περιορισμένος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η αποστολή των ΗΠΑ στη Συρία ολοκληρώθηκε, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επιθυμεί την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή.

Τα futures του αργού χάνουν 1,5% στη Νέα Υόρκη στα 66,36 δολ. το βαρέλι στον απόηχο των πρόσφατων στοιχείων που έδειξαν ότι ο αριθμός των εξέδρων άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε υψηλό τριών ετών.

Το Brent χάνει 1,15 δολ. ή 1,6% στα 71,42 δολ. το βαρέλι.

Το πετρέλαιο σκαρφάλωσε την προηγούμενη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών κινδύνων, με τους επενδυτές να περιμένουν την απάντηση των ΗΠΑ μετά τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασάντ.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here