Σε λειτουργική κερδοφορία επέστρεψε στο πρώτο τρίμηνο Attica Bank, και στοχεύει σε βελτίωση όλων των μεγεθών της, με νέες αυξημένες κατά 35% εκταμιεύσεις στα 500 εκατ. ευρώ φέτος, προσβλέποντας και στον «Ηρακλή 3» για τη μείωση των κόκκινων δανείων της. Έτσι ώστε στο πρώτο εξάμηνο του 2024 να είναι έτοιμη για τη συγχώνευση με την Παγκρήτια, με σκοπό τη δημιουργία πέμπτου τραπεζικού πόλου.

Η τράπεζα, όπως επισήμανε η κ. Βρεττού, έχει στόχο να αναδειχθεί ως η κορυφαία τράπεζα για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος, που προσδιορίζεται χρονικά έως το τέλος του 2023, από τον οποίο αναμένεται να καθοριστεί η σχέση ανταλλαγής των μετοχών, καθώς επίσης και η διαδικασία εξυγίανσης των ισολογισμών της νέας τράπεζας, όπως και η ανάπτυξή της.

Σχολιάζοντας το εγχείρημα η διευθύνου σύμβουλος κ. Ελένη Βρεττού επισήμανε πως «πρόκειται για άσκηση αναδιάρθρωσης και startup μαζί». Στην παρούσα φάση στόχος είναι ο ορισμός συμβούλων για να αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει προσληφθεί νομικός και στρατηγικός σύμβουλος, καθώς επίσης και investor banker.

Η κ. Βρεττού επεσήμανε πως «το 2023 έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές για την τράπεζα» και πως «εντός τριετίας θα επιστρέψει στην κερδοφορία, με την αρχή να γίνεται από φέτος».

Αναφορά έγινε και για τα κόκκινα δάνεια με την κ. Βρεττού να αναφέρει πως στόχος είναι η εξυγίανση του ισολογισμού.Ήδη έχουν δρομολογηθεί δύο πωλήσεις πακέτων (Astir 1 και Metexelixis) και όπως δήλωσε η κ. Βρεττού «θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία, και ο Ηρακλής 3 αν ενεργοποιηθεί», ενώ αναφέρθηκε και στις αδιάθετες κρατικές εγγυήσεις από τον Ηρακλή 1, που αγγίζουν τα 3,5 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στην πώληση των πακέτων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έχουν μπει στην τελική ευθεία οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here