γράφει η “ξενοδόχος”

Συνεχίζει ανοδικά και μέσα στο 2019 το αεροδρόμιο της Αθήνας, το οποίο για το πρώτο τρίμηνο του 2019 αύξησε την επιβατική του κίνηση στους 4,37 εκατομμύρια επιβάτες.

Η αύξηση για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου του 2019 ήταν στο +9,4% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2018 (4 εκατ. επιβάτες), με το Φεβρουάριο να αναδεικνύεται ο καλύτερος μήνας του πρώτου τριμήνου, έχοντας σημειώσει διψήφιο ποσοστό αύξησης της τάξεως του +11,3%. Μόνο για το μήνα Μάρτιο 2019, σημειώθηκε άνοδος της  επιβατικής κίνησης της τάξης του 8,8% και φθάνοντας το 1,65 εκατ. επιβάτες. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς επιβάτες, αύξηση κατά +7,9% και 9,1% αντίστοιχα.

Στα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού παρουσίασε ανάπτυξη της τάξης του +8,8% και +9,7% αντίστοιχα. Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 ανήλθε σε 40.203, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του +7,5%. Oι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2018 (+14,1%), ενώ και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν υγιή αύξηση, στο επίπεδο του 3,3%.

Για το αεροδρόμιο της Αθήνας φέτος, ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι συνδέσεις με πιο μακρινούς προορισμούς, εκτός Ευρώπης, για τη θερινή σεζόν του 2019, είναι περισσότερες με περαιτέρω «άνοιγμα» της πολλά υποσχόμενης αγοράς των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί την πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού εκτός Ευρώπης για την Ελλάδα, ξεπερνώντας το 2018 το φράγμα του 1 εκατ. των ταξιδιωτών. Τα δρομολόγια …μεγάλων αποστάσεων του Ελ. Βενιζέλος ανοίγουν ένα παράθυρο προσδοκιών για αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από χώρες εκτός των «παραδοσιακών», για την Ελλάδα, ευρωπαϊκών αγορών, από Αμερική, Ασία και Μέση Ανατολή κι από τουρίστες που ξοδεύουν περισσότερα, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της μέσης δαπάνης, των εσόδων και στην πιο ισόρροπη κατανομή των μεριδίων των ξένων αγορών στον ελληνικό τουρισμό και άρα τη μικρότερη εξάρτηση από τις τυχόν αναταράξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Scoot, American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Norwegian, Oman Air, Εmirates, Air Canada, Air Transat, Air China, Etihad, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Saudia, Israir και Air Europa είναι οι αεροπορικές οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία φέτος το καλοκαίρι σε περισσότερους τουρίστες από μακρινούς προορισμούς να επισκεφθούν την Ελλάδα με νέα δρομολόγια και αυξημένη συνδεσιμότητα από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας. Από αυτές, Royal Air Maroc, Oman Air, Saudia, Israir και Air Europa είναι οι πέντε νέες αεροπορικές εταιρείες που …προσγειώνονται για πρώτη φορά στο Ελ. Βενιζέλος το καλοκαίρι του 2019, το οποίο θα έχει ένα εκτιμώμενο δίκτυο 170 προορισμών φέτος έναντι 163 για το καλοκαίρι του 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here