Λόγω των υψηλών κινδύνων ασφαλείας, η ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ασφάλιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2018 στη Ρωσία, σύμφωνα με τον ασφαλιστικό φορέα της Lloyd’s Beazley.

Η διοργάνωση δισεκατομμυρίων δολαρίων δημιουργεί ορισμένους πολύ σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια, όπως οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, κρούσματα τρομοκρατία και πράξεις βίας, μαζί με τις απαγωγές.

 

 

Όσον αφορά τον κίνδυνο του κυβερνοχώρου, η Beazley σημείωσε ότι οι εταιρείες έκδοσης εισιτηρίων και οι διοργανωτές εκδηλώσεων κατέχουν πολύτιμα οικονομικά και προσωπικά δεδομένα. Τα δίκτυα επικοινωνιών θα μπορούσαν επίσης να πληγούν από παραβίαση δεδομένων, η οποία θα μπορούσε να μεταφραστεί σε απώλεια εσόδων από διαφημιζόμενους και συνδρομητές. Το εκτιμώμενο ασφαλισμένο ποσό για μια μεμονωμένη υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων είναι $ 200m + και $ 100m + για έναν παγκόσμιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Οι ανησυχίες για την τρομοκρατία είναι επίσης υψηλές και υπάρχουν περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια για τρομοκρατική κάλυψη για την εκδήλωση, με επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια σε ενεργό κάλυψη σκοπευτών.

 

 

Η απαγωγή είναι επίσης ένας σημαντικός κίνδυνος για τους συμμετέχοντες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των παικτών, των οικογενειών τους. Το εκτιμώμενο ασφαλισμένο ποσό ανά ομάδα είναι 25 εκατομμύρια δολάρια. Με 32 ομάδες, το σύνολο αυτό απαιτεί κάλυψη ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μία ενδεχόμενη κάλυψη ακύρωσης αυτής της παγκόσμιας γιορτής εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 1,5 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, των χορηγιών, των διαφημίσεων και των επιστροφών εισιτηρίων.

Τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν επίσης τεράστιες απώλειες σε περίπτωση ακύρωσης, αναβολής ή μετεγκατάστασης του γεγονότος – με κάλυψη ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκτιμήσεις της Beazley ανέρχονται επίσης στο ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την ακύρωση συμβάντων στη βιομηχανία φιλοξενίας, που καλύπτουν την εταιρική φιλοξενία, τις εταιρείες εκδηλώσεων και τους κατασκευαστές σουβενίρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here