Η ΕΚΤ θα κάνει ότι χρειαστεί, είπε η Γερμανίδα Ίζαμπελ Σνάμπελ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να εξευμενίσει τις αγορές. Θα καταπολεμήσει οποιαδήποτε εκτίναξη του κόστους χρέους των υπερχρεωμένων κρατών μελών αλλά η απάντησή της θα είναι ξεχωριστή για την κάθε περίπτωση και δεν υπάρχει ανάγκη να ανακοινωθεί εκ των προτέρων κάποιο εργαλείο, τόνισε η ίδια.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν και όποτε χρειαστεί, μπορούμε και θα σχεδιάσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε νέα εργαλεία για να διασφαλίσουμε τη μετάδοση της νομισματικής μας πολιτικής και ως εκ τούτου τη βασική εντολή μας για σταθερότητα των τιμών» τόνισε η κα. Σνάμπελ σε ομιλία της στο Παρίσι.

«Η δέσμευσή μας στο ευρώ είναι το εργαλείο μας κατά του κατακερματισμού. Η δέσμευση αυτή δεν έχει όρια» υπογράμμισε. Ο κατακερματισμός είναι η έκφραση που χρησιμοποιεί η ΕΚΤ αναφερόμενη στον κίνδυνο που απειλεί το χρέος στις πιο αδύναμες χώρες μέλη, όπως η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Σνάμπελ ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα αντιδράσει σε νέες έκτακτες περιστάσεις με υφιστάμενα και δυνητικά νέα εργαλεία, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά με διαφορετικές προϋποθέσεις, μαξιλάρια ασφαλείας και διάρκεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here