Με την χώρα να οδεύει σε εκλογές, την ακροδεξιά να ζητά ν’αλλαχθεί ο κανονισμός της ΕΕ για έλλειμμα και χρέος και μικρότερη επιρροή επί των εθνικών προϋπολογισμών, η ιταλική Carige αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του λουκέτου εκτός κι αν βρεθεί ιδιώτης επενδυτής, όπως υποστηρίζει ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ σε αντίθεση με την επιδίωξη της Ρώμης για κρατική διάσωση.

Οι επόπτες της ΕΚΤ θεωρούν πως η ρευστοποίηση της τράπεζας είναι η ενδεδειγμένη λύση αν δεν επιτευχθεί μια διάσωση με κεφάλαια της αγοράς.

«Πρόκειται για εικασίες. Ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ βασίζεται πλήρως στις προσωρινές διοικήσεις για την εύρεση λύσης από την αγορά» δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Η εκκαθάριση της Carige θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να αναλάβει τα προβληματικά στοιχεία ενεργητικού της τράπεζας και να πουλήσει τα καλά στοιχεία ενεργητικού σε κάποια άλλη τράπεζα.

Ωστόσο τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού είναι αντίθετοι σε μια τέτοια λύση και τάσσονται υπέρ μιας ανακεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με πηγές,  αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Carige είναι πιθανότατα πολύ μικρή για να κριθεί κατάλληλη για μια τέτοια «προληπτική ανακεφαλαιοποίηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here