Μέσω μιας επένδυσης ο Mr. Zara, Αμάνθιο Ορτέγκα, διπλασίασε την περιουσία του σε διάστημα τριών ετών.

Η απρόσμενα κερδοφόρα επένδυση αφορά την εξαγορά από την επενδυτική Pontegadea Inversiones συμφερόντων του Ορτέγκα του 10% της εταιρείας Telxius, θυγατρικής εταιρείας της ισπανικής Telefonica.

Για την συγκεκριμένη εξαγορά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ο Ορτέγκα κατέβαλε 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ (4,6 δισεκατομμύρια δολάρια), μεταδίδει το Bloomberg.

Την περασμένη Τετάρτη η American Tower Corp. ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 7,7 δισ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 70%  των περιουσιακών στοιχείων της μονάδας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Telefonica.

Η εξαγορά αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο για στην… τσέπη του Αμάνθιο Ορτέγκα, εξασφαλίζοντάς του μεγάλα κέρδη και απόδοση 103%!

«Όταν η Pontegadea επένδυσε στην εταιρεία Telxius, η συγκεκριμένη αγορά (σσ των τηλεπικοινωνιακών πύργων) δεν ήταν τόσο ενδιαφέρουσα όσο είναι τώρα, αλλά αποδείχθηκε μία πολύ καλή συμφωνία», ανέφερε διευθυντής επενδύσεων της ATL Capital της Μαδρίτης, Ιγνάθιο Κάντος.

Πέραν αυτής της επένδυσης ο Mr. Zara έχει στραφεί και δραστηριοποιείται ενεργά στο

real estate,  προκειμένου να διατηρήσει και να αυξήσει την μεγάλη περιουσία του.

Από το 2001 -όταν o όμιλος εισήχθη στο Χρηματιστήριο – ο Ορτέγκα έχει κερδίσει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια από μερίσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Πέρυσι έγινε γνωστό πως ο Ορτέγκα διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην Ευρώπη, ύψους 15,2 δισ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here