Ξεκίνησε η αντικατάσταση των παλαιού τύπου λαμπτήρων με νέους τύπου led σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση και αναβάθμιση του οδοφωτισμού των κύριων οδικών αξόνων της Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 36,9 εκατ. ευρώ, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττική 2014-2021.

Το έργο ξεκίνησε από τη Λεωφ. Ποσειδώνος και θα τοποθετηθούν συνολικά 23.790 φωτιστικά σώματα στις σημαντικότερες λεωφόρους: Κηφισού, Ποσειδώνος, Κηφισίας, Μεσογείων, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Κατεχάκη, στις οδούς πέριξ του κέντρου της Αθήνας, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πειραιώς και αλλού.

Ο νέος φωτισμός αναμένεται να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας κατά τις νυχτερινές ώρες αλλά και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς είναι φιλικότερος προς το περιβάλλον, δεν έχει επικίνδυνα συστατικά και ανακυκλώνεται ευκολότερα. Επιπλέον, σημειώνεται οικονομικό όφελος με ετήσια εξοικονόμηση πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Τα νέα φώτα παρέχουν αυξημένη λαμπρότητα, με ονομαστική ισχύ 42 watt, διαρκεί λειτουργία 100.000 ωρών, δηλαδή 7 έτη, αντικαθιστούν τα υφιστάμενα, νατρίου των 400 watt, τα οποία απαιτούν αλλαγή λαμπτήρων κάθε ένα έτος.

Τον συντονισμό του έργου έχουν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων, Θ. Κατσιγιάννης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης των Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, Π. Καρυώτης.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Ενισχύουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης και βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια, ενώ παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα με στόχο την κάλυψη άλλων σημαντικών αναγκών των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here