Επιπλέον χρεώσεις στους ταξιδιώτες επιβάλει το διαθνές αεροδρόμιο Heathrow, στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το έδαφος μετά την ζημία που υπέστη από την έξαρση της covid-19.

H Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας ενέκρινε την ενέργεια αυτή, βάσει ενός πρωτοκόλλου που επιτρέπει στο εκάστοτε αεροδρόμιο να καλύψει το κόστος για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως αποσκευές και check-in.

Η έξτρα χρέωση ανέρχεται στις 8,90 λίρες (σ.σ. 10,3 ευρώ), μεταδίδει το Bloomberg.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, το πιο γνωστό αεροδρόμιο στη Γηραιά Ήπειρο ανακοίνωσε «μηδενικά κέρδη» από τις προαναφερθείσες δραστηριότητες.

Το Heathrow έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων, αφενός διότι από εκεί πραγματοποιείται πλήθος υπερατλαντικών ταξιδιών αφετέρου διότι λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός μεγάλων αποστάσεων.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Heathrow, είχε απώλειες 2 δισ. λιρών για το 2020, αφού ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 73%, μια πτώση που δεν ήταν ικανή να αντισταθμιστεί, ώστε να καλυφθεί το κόστος παροχής ορισμένων πάγιων υπηρεσιών.

Η νέα χρέωση ανά επιβάτη, ή χρέωση κόστους υπηρεσιών αεροδρομίου, πρόκειται να επιβληθεί για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και θα αφορά όλες τις  αεροπορικές εταιρείες για το αεροδρόμιο του Heathrow.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ