Με κύριους άξονες τον διεθνή προσανατολισμό, τις διαρκείς επενδύσεις και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, η Βarilla Hellas συνέχισε την ανοδική της πορεία και το 2017.

Ως αποτέλεσμα, η κερδοφορία της εταιρείας και συνεπώς η κεφαλαιακή της βάση ενισχύθηκαν σημαντικά, εξασφαλίζοντας την συνέχιση της χρηματοδότησης των επενδύσεων με ίδιους πόρους και διατηρώντας τον τραπεζικό δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίστηκε η υλοποίηση του νέου τριετούς επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, η οποία ξεκίνησε το 2016, με διττό σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και την ανάπτυξη νέων κατηγοριών προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 72,0 εκ. ευρώ έναντι 71,7 εκ. ευρώ το 2016. Τα μικτά κέρδη της εταιρείας κινήθηκαν επίσης ανοδικά και ανήλθαν σε 32,6 εκ. ευρώ από 31,7 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ και το μικτό περιθώριο κέρδους ενισχύθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα και ανήλθε σε 45,3%. Επιπλέον, τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας σημείωσαν μείωση σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκαν στο ύψος των 27,2 εκ. ευρώ από 27,5 εκ. ευρώ το 2016. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, τα κέρδη προ φόρων της  Barilla Hellas για ακόμα μια χρονιά κατέγραψαν σημαντική αύξηση της τάξης του 21% και διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκ. ευρώ από 6,2 εκ. ευρώ το 2016.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, και ειδικότερα η σταθερά συνεχιζόμενη ενίσχυση των πωλήσεων, οδήγησαν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των μεριδίων αγοράς. Η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση τόσο στα ζυμαρικά με μερίδιο 43,3% αξίας αγοράς όσο και στις σάλτσες με 70,4% αξία αγοράς.

Ενισχυμένα κατά το 2017 ήταν και τα μεγέθη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στην Barilla Hellas, με τον συνολικό κύκλο εργασιών να ξεπερνά πλέον τα 150 εκ. ευρώ. Σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να δώσει νέα δυναμική, αποτελεί η διεύρυνση των γεωγραφικών πλαισίων της Ανατολικής Ευρώπης που περιλαμβάνει πλέον 30 χώρες σχηματίζοντας την Μεγάλη Ανατολική Ευρώπη με διοικητικό κέντρο την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ.  Γιώργο Σπηλιόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, «το 2017 ήταν μια χρονιά κατά την οποία η Barilla Hellas εδραίωσε ακόμα περισσότερο την θέση της τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και διεθνώς. Η εξωστρεφής δυναμική μας, είχε σαν αποτέλεσμα την σημαντική ανάπτυξη των αγορών της Ανατολικής Ευρώπης κερδίζοντας υψηλά μερίδια στην προτίμηση των καταναλωτών της Πολωνίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας,  Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας κτλ.

Οι προοπτικές για την νέα χρονιά είναι εξαιρετικά σημαντικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Μεγάλης Ανατολικής Ευρώπης. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς προσβλέπουμε σε σημαντικά οφέλη για την Ελληνική οικονομία κατοχυρώνοντας τον ρόλο της χώρας μας ως φυσικό πόλο πρόσβασης στην μεγάλη αγορά των 300 εκατομμυρίων κατοίκων της Ανατολικής Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here