Η εφαρμογή των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» σε κατοικίες, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια και η μεγέθυνση της αγοράς φωτοβολταϊκών αποτελούν τους κύριους παράγοντες ανάπτυξης της βιομηχανίας κατεργασίας αλουμινίου ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε το 2020 σε 13.441.458,40 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 32,1% σε σχέση με τη προηγούμενη χρήση, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 40,45% στα 2.391.812,89 ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 726.656,87 ευρώ. Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν και οι εξαγωγές οι οποίες ανήλθαν σε 1,751 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές εφαρμογές (κουφώματα) και βιομηχανικές εφαρμογές (ειδικό προφίλ), καθώς και στην παραγωγή βάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων.

«Για το 2021 η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ προσβλέπει σε περαιτέρω αύξηση των οικονομικών της μεγεθών, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19 αλλά και της αναστάτωσης στην αγορά των πρώτων υλών και της ενέργειας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Κώστας Κυριαζής και προσθέτει: «Η συνέχιση του εξοικονομώ – αυτονομώ, η τόνωση της ζήτησης για φωτοβολταϊκά συστήματα λόγω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό δείχνουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ήδη για το Α΄ εξάμηνο του 2021, ο κύκλος εργασιών της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ παρουσιάζει αύξηση 30%, ενώ ο μέσος όρος των εργαζομένων της αυξήθηκε πέρυσι από 63 σε 90 άτομα, και ήδη εντός του 2021 έχει ξεπεράσει τους 100».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here