Με έξι υποθέσεις έχει προγραμματίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού να ασχοληθεί τον Μάρτιο.

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά την ισχύ των έκτακτων μέτρων για λόγους δημόσιας υγείας, από 11η Φεβρουαρίου 2021 έως και 1η Μαρτίου 2021, αποφάσισε τη μεταφορά των προγραμματισμένων συνεδριάσεών της που είχαν ορισθεί στο παραπάνω διάστημα και όρισε νέες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση τους.

Ετσι στις 8 Μαρτίου θα συνεχιστεί η διακοπείσα συζήτηση για “ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”, κατά των εταιριών ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε. (“IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ”) και KERNEOS S.A (“IMERYS GREECE S.A”), στην αγορά παραγωγής και προμήθειας βωξίτη.

Στις 9 Μαρτίου θα εξεταστεί η καταγγελία της εταιρείας “ΑΓΝΗ Β.ΕΕ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ“, σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 708/2020 Απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στις 11 Μαρτίου θα εξεταστεί η καταγγελία της εταιρείας “ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ ΑΕ” κατά εισαγωγέων/ διανομέων ρολογιών χειρός για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 1 του ν. 3959/2011 ή/ και 101 ΣΛΕΕ και β) στην αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στην αγορά εμπορίας – διανομής ρολογιού χειρός.

Στις 17 Μαρτίου θα εξεταστεί η αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά διανομής έντυπου Τύπου, για πιθανή παράβαση των άρθρων 1 και 2 του ν. 3959/2011 ή/και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ.

Στις 19 Μαρτίου θα εξεταστεί η αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και η καταγγελίας της εταιρείας INTERMED ΑΒΕΕ, για διαπίστωση τυχόν παραβάσεων των άρθρων 1 και 2 του ν. 3959/2011 και 101 και 102 ΣΛΕΕ, από την εταιρεία FREZYDERM ΑΒΕΕ, στην σχετική αγορά παραγωγής και εμπορίας εν γένει καλλυντικών προϊόντων, ειδών προσωπικής και βρεφικής περιποίησης, “παραφαρμακευτικών” και άλλων συναφών προϊόντων.

Στις 23 Μαρτίου θα συζητηθεί η συνεξέταση των καταγγελιών των εταιριών GREEN OIL ΑΕΒΕ και Ε.Σ.Κ. ΟΙΛ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΒΕΕ, καθώς και του Σωματείου Συλλογής Χρησιμοποιημένων Ορυκτελαίων, σχετικά με παραβάσεις των άρθρων 1 και 2 του ν. 3959/2011 και 101 και 102 ΣΛΕΕ από τις εταιρίες ΕΛΤΕΠΕ ΑΕ (νυν ΕΝΔΙΑΛΕ ΑΕ),  CYCLON ΕΛΛΑΣ (νυν LPC  ΑΕ), ΕΛΤΕΠΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ και από τον Γ.Δ., στην αγορά διαχείρισης Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων (ΑΛΕ), συμπεριλαμβανομένων ανά περίπτωση όλων των σταδίων διαχείρισης, από τη συλλογή έως την αξιοποίηση των ελαίων αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ