Σε αναζήτηση εναλλακτικών σεναρίων αναφορικά με την αναπροσαρμογή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης βρίσκονται τα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών. “Αγκάθι” αποτελεί η ανεπάρκεια του πλεονάσματος για την κάλυψη των κυβερνητικών εξαγγελιών περί παροχών και ενεργοποίηση των αντιμέτρων.

Οι εναλλακτικές 

Το πρώτο σενάριο προβλέπει διπλασιασμό του κονδυλίου του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Την περσινή χρονιά μοιράστηκαν στους περίπου 300.000 δικαιούχους 56 εκατ. ευρώ μέσω του επιδόματος θέρμανσης. Αναζητούνται, έτσι, άλλα περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διπλασιαστεί το επίδομα.

Το επίδομα που χορηγήθηκε την περυσινή χειμερινή περίοδο ανερχόταν σε 0,125 ευρώ ανά λίτρο και το σενάριο αυτό προβλέπει το διπλασιασμό του στα 0,25 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο θέτει ως προϋπόθεση την εξασφάλιση της υπέρβασης του πλεονάσματος 15 -20 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να αυξηθεί το επίδομα.

Αν αυτό συμβεί, το επίδομα θα αυξηθεί κατά περίπου 4 έως 5 λεπτά μετριάζοντας την επιβάρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here