Έλενα Ερμείδου

Κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα εμφανίζουν τα ελληνικά ξενοδοχεία σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ. Οι δύο τελευταίες εξελίξεις αλλάζουν τον χάρτη της αγοράς σε Κρήτη και Ρόδο.

Συγκεκριμένα η Evergolf, συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάκη,  κύριος μέτοχος της Aegean και της Autohellas απέκτησε σημαντικό ποσοστό της Golf Residences, ιδιοκτήτριας εταιρείας και operator πέντε μεγάλων τουριστικών μονάδων της Κρήτης, Των Blue Palace a Luxury Collection Resort & Spa, Agapi Beach Resort, Cretan Malian Park, Village Heights και Koutouloufari Village Holiday Club.

Στο πλαίσιο των εξαγορών, επίσης, η επενδυτική εταιρεία HIG απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην ιδιοκτήτρια εταιρεία των ξενοδοχείων Amillia Mare και Paradise Village στην Ρόδο, ενώ η διαχείρισή τους παραμένει υπό την Aldemar.

Οι τιμές, τώρα των ελληνικών ξενοδοχείων, παρά τις ανοδικές τάσεις,

Βρίσκονται σε ανταγωνιστικά επίπεδα παρά την υψηλότερη φορολογία κατά  20% – 120% σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, η Ελλάδα συνολικά, με εξαίρεση Μύκονο και Σαντορίνη είναι φθηνότερη σε όλες τις κατηγορίες – εκτός της Τουρκίας που φέτος ανακάμπτει χρησιμοποιώντας την τιμολογιακή πολιτική ως βασικό της εργαλείο.

Αφίξεις

Αύξηση των διεθνών αφίξεων +14,6% (+18,0% από την αρχή του έτους) στα κυριότερα αεροδρόμια. Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (+27,0%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+11,7%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +23,1% και + 15,8% αντίστοιχα.

Αύξηση σημείωσαν και οι  διεθνείς οδικές αφίξεις κατά +8,4%, ενώ από την αρχή του έτους η αύξηση ανέρχεται σε +3,1%.

Οι αυξημένες αφίξεις αποτυπώνονται και στην Έρευνα Συνόρων1 της ΤτΕ, με την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση του Μαΐου αυξημένη κατά +23,6% σε σχέση με τον Μάιο 2017, και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά +34,7%. Οι αντίστοιχες μεταβολές από την αρχή του έτους είναι +16,8% και +21,7% αντίστοιχα. Υπήρξε δηλαδή τον Μάιο μια σημαντική αύξηση της ΜΚΔ που παρέσυρε και την ΜΚΔ από την αρχή του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here