Με ραγδαία ταχύτητα το τελευταίο χρονικό διάστημα αναβάλλονται ή και ακυρώνονται σε ορισμένες περιπτώσεις, εκατοντάδες διοργανώσεις και εκθέσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του International Federation of Exhibition & Event Services (IFES), Πέτρο Θεοδωρίδη, χάθηκαν €750 εκατ. «Μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί περίπου 750 εκατ. ευρώ διεθνώς», σημειώνει.

Προσθέτει μάλιστα ότι «μέχρι στιγμής, είναι αδύνατον να εκτιμήσουμε τον αριθμό των εκθέσεων, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι αναβάλλονται, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σε κάποια μεταγενέστερη ημερομηνία εντός του 2020. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πλειονότητα των διοργανώσεων, που ήταν προγραμματισμένες να λάβουν χώρα τον Μάρτιο, έχουν μετατεθεί για αργότερα».

Να σημειωθεί ότι περίπου 614 εμπορικές εκθέσεις θα διεξάγονταν το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου στην Ευρώπη, ενώ περισσότερα από τρία εκατ. τ.μ. εκθεσιακών χώρων που ήταν μισθωμένα, θα παραμείνουν ανεκμετάλλευτα λόγω του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζουμε ότι στη χώρα μας αναβλήθηκε ήδη για τις 16-18 Μαΐου η Food Expo, το Delphi Economic Forum καθώς και το Οινόραμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here