Διεθνής περίγελος έγινε σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Μετά από διαρκείς αναβολές και διαδοχικές ανακοινώσεις που αναιρούσαν …προηγούμενες, η διαπραγμάτευση των αξιών στη Λεωφόρο Αθηνών ξεκίνησε μετά τις 14.50 …το μεσημέρι (αντί 10.30 το πρωί) με …πρόσχημα (;) ή πραγματική αιτία το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ΟΑΣΗΣ το σύστημα συναλλαγών.

Προφανώς αρκετοί από τους εργαζόμενους είχαν αποφασίσει να εργαστούν …από απόσταση… μπροστά στο διεθνές ρεζιλίκι όμως, εκλήθησαν επειγόντως επιτόπου για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 14.50 και ολοκληρώθηκεε στις 18.00 το απόγευμα, σήμερα πρώτη μέρα της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών…

Ο καθαρός χρόνος συναλλαγών ήταν 2,5 ώρες μαζί με τις δημοπρασίες και φυσικά η κατεύθυνση του Γενικού Δείκτη είναι πτωτική…Με χαμηλή αξία συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κάτω από τις 540 μονάδες αφού όσοι βρίσκουν αγοραστή πωλούν τα βαριά χαρτιά για να αποκτήσουν ρευστότητα..

Τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες -7,58% στις 513,07 μονάδες. Κινήθηκε μεταξύ 513,07 μονάδων (-7,58%) και 553,19 μονάδες (-0,35%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 36 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 147 χιλ. τεμάχια.

Πολλοί χρηματιστές προσπαθούν να εκτελούν τις εντολές των πελατών τους από το …σπίτι… με τους αντίστοιχους ποσοτικούς περιορισμούς…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ