Η MYTILINEOS  σε συνέχεια του εταιρικού μετασχηματισμού και της συγκέντρωσης όλων των ενεργειακών υπηρεσιών της σε έναν ενιαίο Κλάδο Ενέργειας, προχωρά μεθοδικά στην υλοποίηση της στρατηγικής της για τη μετεξέλιξή της σε έναν σύγχρονο πάροχο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (Next Generation Energy Solutions Provider), επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ομίλος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εταιρεία ανακοινώνει την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της UNISON Facility Services S.A., η οποία θα αποτελεί πλέον θυγατρική, υπαγόμενη διοικητικά στον κλάδο Ενέργειας («M Energy») της MYTILINEOS, και ειδικότερα στον Τομέα M Energy Customer Solutions.

Η ανακοίνωση

Η MYTILINEOS «προχωρά μεθοδικά στην υλοποίηση της στρατηγικής της για τη μετεξέλιξή της  σε  έναν  σύγχρονο πάροχο  υπηρεσιών  κοινής ωφέλειας (Next Generation Energy Solutions Provider).

Σήμερα,  η  M  Energy  αποτελεί  τον  μεγαλύτερο  ιδιώτη  καθετοποιημένο  πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Παράλληλα, η δραστηριότητά της εξελίσσεται με την προσθήκη υπηρεσιών όπως ενεργειακή αποδοτικότητα, «έξυπνες» υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ επεκτείνεται πλέον σε ψηφιακά προϊόντα, υπηρεσίες διασύνδεσης συσκευών στο   διαδίκτυο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση (Internet of Things – IoT), αλλά και σε υπηρεσίες διαχείρισης, συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων.

Το μοντέλο λειτουργίας των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου αλλάζει διεθνώς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «και  σημαντικό  ρόλο  για  τους  καταναλωτές  πλέον  διαδραματίζει  η  παροχή ολοκληρωμένων  λύσεων  για  την  κάλυψη  των  αναγκών  τους,  μέσα  από  μια  ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, συμπληρωματικών της προμήθειας ηλεκτρισμού και φυσικού  αέριου,  σε  συνδυασμό  με  μια  εξατομικευμένη  εμπειρία.  Η  εξαγορά  της UNISON, της μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management), έρχεται να επιταχύνει τη δημιουργία μίας μοναδικής πλατφόρμας μέσω της οποίας η MYTILINEOS προσβλέπει να εξελιχθεί στον long-term energy solutions & services partner των πελατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here