Η Pyxis Tankers Inc., η διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του Βαλέντιου Βαλεντή, ολοκλήρωσε τη διαδικασία απόκτησης ενός πλοίου ξηρού χύδην φορτίου 82.013 dwt που ναυπηγήθηκε το 2015 στο Jiangsu New Yangzi. Το τίμημα της εξαγοράς του οικολογικού kasarmax ανήλθε σε 26,625 εκατ. δολάρια είναι εξοπλισμένο με σύστημα επεξεργασίας νερού. Η αγορά χρηματοδοτήθηκε από δανειοδότηση 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και από μετρητά.

Ο Βαλέντιος Βαλέντης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μας, παρείχε την ακόλουθη σύντομη εμπορική ενημέρωση:

«Ολοκληρώσαμε την πώληση του  δεξαμενόπλοιου “Pyxis Epsilon” κατασκευής 2015, στα μέσα Δεκεμβρίου 2023 και στο τέλος του έτους, η εταιρεία εκμεταλλευόταν τρία δεξαμενόπλοια μεταφοράς  προϊόντων πετρελαίου μεσαίου μεγέθους. Για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αναμένουμε να αναφέρουμε μια ημερήσια μέση τιμή ισοδύναμης ναύλωσης χρόνου, περίπου 30.500 δολάρια ανά πλοίο. Το περιβάλλον ναύλωσης δεξαμενόπλοιων προϊόντων συνεχίζει να είναι αποδοτικό, δεδομένων των πρόσφατων γεωπολιτικών γεγονότων. Από τις 15 Φεβρουαρίου 2024, το 75% των διαθέσιμων ημερών στο πρώτο τρίμηνο του 2024 για τα MR πλοία ήταν με εκτιμώμενο μέσο TCE 29.200 δολάρια ανά πλοίο. Δύο από τα MR μας συνεχίζουν να λειτουργούν με χρονοναύλωση και ένα MR στην αγορά spot.

Η απόκτηση του “Konkar Asteri” παρέχει την ευκαιρία να επεκτείνουμε το εμπορικό μας αποτύπωμα με έναν στόλο οικολογικά αποδοτικού, μεσαίου μεγέθους φορτηγού μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Η εταιρεία έχει έλεγχο συμμετοχής σε ένα Ultramax που κατασκευάστηκε το 2015, το “Konkar Ormi”. Για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αναμένουμε να έχουμε ένα εκτιμώμενο ημερήσιο TCE 16.900 δολάρια για αυτό το πλοίο. Μέχρι στιγμής το 2024, δεν έχουμε βιώσει τη συνήθη εποχική επιβράδυνση στον τομέα του ξηρού χύδην φορτίου. Η παγκόσμια ζήτηση για πολλά εμπορεύματα ξηρού χύδην υποστηρίχθηκε από τη σταθερή αύξηση του ΑΕΠ και ορισμένα άτυπα γεγονότα, όπως οι περιορισμοί διαμετακόμισης μέσω της Διώρυγας του Παναμά λόγω ακραίων συνθηκών ξηρασίας. Από τις 15 Φεβρουαρίου 2024, το 75% των διαθέσιμων ημερών στο πρώτο τρίμηνο του 2024 για το Ultramax, είχε ναυλωθεί με μέσο όρο TCE 20.900 δολάρια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ