Μπύρα από ελληνικό κριθάρι θα παραχθεί τους επόμενους μήνες στην Αυστρία και το Ισραήλ, χάρη στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά, εξαγωγή βύνης. Παράλληλα, η εταιρεία ξεκίνησε συνεργασία για την προμήθεια ελληνικής βύνης με την Ζυθοποιία ΒΑΠ Ρόδου.

Συγκεκριμένα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξάγει 11 χιλιάδες τόνους βύνης από ελληνικό κριθάρι (7.000 τόνοι στην Αυστρία και 4.000 τόνοι στο Ισραήλ), της σοδειάς του 2018. Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες παραγωγοί κριθαριού γίνονται προμηθευτές πρώτης ύλης για την παραγωγή μπύρας στο εξωτερικό, γεγονός που εκτιμάται ότι αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα βυνοποιήσιμου κριθαριού που παράγεται στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα 10 χρονών συνεργασίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με τους Έλληνες παραγωγούς, μέσα από σεμινάρια και διαρκή υποστήριξη κατά τη διάρκεια της χρονιάς από ειδικευμένους γεωπόνους της εταιρείας.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προμηθεύεται το κριθάρι από τους Έλληνες παραγωγούς, το βυνοποιεί στα ιδιόκτητα βυνοποιεία της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και με αυτό καλύπτει το 100% των αναγκών παραγωγής της στην Ελλάδα. Εφέτος η εταιρεία προμηθεύτηκε και βυνοποίησε συνολικά 63.000 τόνους ελληνικό κριθάρι και μετά την κάλυψη των αναγκών παραγωγής της, προχώρησε σε εξαγωγή βύνης σε δύο αγορές του εξωτερικού.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας, αναφέρεται ότι ξεκίνησε το 2008 και αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα. Συνεχίζεται με επιτυχία και 2.500 περίπου συνεργαζόμενους παραγωγούς σε όλη τη χώρα. Παράλληλα προχωράει και το Πρόγραμμα Σποροκαλλιέργειας, που αναμένεται να «δώσει καρπούς» στο άμεσο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here