Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της πολιτογράφησης του Μαλαισιανού καταζητούμενου Jho TaeK Low, για την οποία απαιτούνται εξηγήσεις, τόσο εκ μέρους της κυβέρνησης όσο και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, όπως αποκάλυψε ο «Πολίτης».

Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση διεθνώς, καθώς ο Jho Low είναι πασίγνωστος τόσο λόγω της απάτης που φέρεται να έστησε όσο και λόγω της ζωής που επέλεξε να κάνει ως πολυεκατομμυριούχος, προσεγγίζοντας διάσημους ηθοποιούς, τηλεπερσόνες και μοντέλα.

Σήμερα ο «Πολίτης» αποκαλύπτει ότι υπήρξε έκδοση επιταγής, προς πίστη της Αρχιεπισκοπής, η οποία φέρεται να συνδέεται άμεσα με την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου από τον Jho Low. Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση για τη μη τήρηση των διαδικασιών πολιτογράφησης, αλλά και για τη μη ανάκλησή της, όταν έγιναν γνωστές οι δραστηριότητες του Μαλαισιανού καταζητούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας, η μεσολάβηση του Αρχιεπισκόπου προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο για πολιτογράφηση του Jho Low δεν έγινε… άνευ αντικρίσματος. Είναι ιδιαίτερα περίεργη η σύμπτωση, την ημέρα της εκδόσεως του διαβατηρίου, να εκδίδεται τραπεζική επιταγή σε πίστη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ύψους 300.000 ευρώ.

Οι πηγές του «Πολίτη» αναφέρουν ότι πρόκειται για εισφορά του Μαλαισιανού στην Εκκλησία της Κύπρου, σε ένδειξη αναγνώρισης του πολυσχιδούς έργου της και του ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος για την «τακτοποίηση» της υπόθεσης του Jho Low.

Η επιταγή των 300.000 ευρώ δεν θα προκαλούσε τόσο ενδιαφέρον, αν η έκδοσή της δεν συνέπιπτε χρονικώς με την έκδοση του διαβατηρίου του Jho Low και αν δεν είχαν προηγηθεί οι επιστολές του Αρχιεπισκόπου προς τον Σωκράτη Χάσικο, με τις οποίες ζητούσε την ταχεία πολιτογράφηση του Μαλαισιανού που δήθεν θα επένδυε σε εκκλησιαστική γη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here