Τάσεις ανόδου καταγράφει ο city break τουρισμός στην Αθήνα σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Τέσσερις στους 10 επισκέπτες είναι city break τουρίστες, η αύξηση στο τελευταίο πεντάμηνο είναι της τάξης του 30%, ενώ οι συνολικές αφίξεις στο “Ελ. Βενιζέλος” ανέρχονται στο 25%. Συνολικά το διάστημα 2013-2018 σημειώθηκε αύξηση 648% στον city break τoυρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Αθηναίων και με στόχο την καθιέρωση της Αθήνας ως σταθερό τουριστικό σποτ, μέσα από το tourism partnership ενώνει τις δυνάμεις του με την Μαstercard.

Ξεκίνησε, μάλιστα, ψηφιακή καμπάνια με βιωματικές εμπειρίες σχεδιασσμένες για τους κατόχους των καρτών της mastercard.

Η συνεργασία με την mastercard εγκαινιάζει το επόμενο βήμα για το Athens Tourism Partnership που προεβλέπει τη διεύρευνση συνεργασιών με φορείς και ιδρύματα που σχετίζονται με την τουριστικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια μέσω του Athens Tourism ο δήμαρχος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να φέρει κοντά κορυφαίους φορείς του τουρισμού όπως η Aegean και ο ΔΑΑ μέσω σύμπραξης μεταξύ δημόσιας αρχής και ιδιωτικών επιχειρήσεων με την υποστήριξη της Marketing Greece.

Tης Έλενας Ερμείδου

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here