του Νίκου Σοφιανού

Στις 8 Ιουνίου 2023 ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, αφού προκηρύχθηκαν εκλογές στα επιμελητήρια από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και μετά από τον ορισμό εκλογικών επιτροπών.

Οι εκλογές είχαν ήδη αναβληθεί δύο φορές, το 2021 και το 2022, και τελικά είχαν προγραμματιστεί για αύριο 2 Δεκεμβρίου 2023.

Δυστυχώς, αναβλήθηκαν και πάλι για τον Δεκέμβριο 2024!

Αυτή η τρίτη κατά σειρά αναβολή των εκλογών συνιστά θεσμική εκτροπή και περιφρόνηση της βούλησης περίπου 900.000 επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα ώστε να επιλέξουν τις διοικήσεις τους.

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς και τις διαδικασίες, γι’ αυτό και οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές διενεργήθηκαν στην συνταγματική λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας, ωστόσο, άλλοι θεωρούν τα επιμελητήρια, και κυρίως το ΕΒΕΑ, ιδιοκτησία τους.

Η δικαιολογία ότι οι εκλογές αναβλήθηκαν επειδή υποψήφιοι στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν προλάβαιναν να ετοιμαστούν παράλληλα και για τις επιμελητηριακές εκλογές, προφανώς υποτιμά τη νοημοσύνη όλων.

Με τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους μου στο ψηφοδέλτιό μας βλέπουμε μόνο το μέλλον, γι’ αυτό και αρχίζουμε την οργάνωση συγκεντρώσεων επιχειρηματιών στους Δήμους της Αττικής, παράλληλα με εξορμήσεις πόρτα-πόρτα στις εμπορικές γειτονιές του Δήμου Αθηναίων.

Σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε τα μέλη του ΕΒΕΑ, να τα ενημερώσουμε για τα οφέλη που το επιμελητήριο μπορεί να προσφέρει στις επιχειρήσεις μας, να τα πείσουμε να συμμετάσχουν μαζικά στην προσεχή εκλογική διαδικασία, και να αποδείξουμε ότι το ΕΒΕΑ ανήκει σε εμάς τα μέλη του και όχι σε αυτούς που το υποβαθμίζουν.

 

Οι τελευταίες εκλογές έγιναν το μακρινό 2017, όπου τα μέλη του ΕΒΕΑ με τίμησαν στην πρώτη θέση εκλογής.

Ζητούμε εκλογές στα επιμελητήρια άμεσα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΒΕΑ και θα τα καταφέρουμε!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ