Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της Τελετής Βράβευσης των Αριστούχων Μαθητών του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αποταμίευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025, στις 17:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αναβίωσε τη σχολική ημέρα της αποταμίευσης και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναδείξουν τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους γύρω από την αποταμίευση και τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό.
Η Eurobank θα επιβραβεύσει τους 10 πρώτους μαθητές από όλη την Ελλάδα με το χρηματικό ποσό των 1.000€, ενώ η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) θα προσφέρει δώρα στους 3 μαθητές με τις πιο όμορφες και πρωτότυπες εκθέσεις.
Παρούσες θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους:
- ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης
- ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Νικόλαος Γεωργόπουλος
- ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Δημήτριος Γεωργακέλλος
- ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Retail & Digital Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής
- ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) & Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης