«Πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι το παιδί μας έχει εθιστεί στην χρήση του διαδικτύου;»

«Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας δεν είναι εκτεθειμένα σε διάφορους κινδύνους όταν περνούν χρόνο στο διαδίκτυο;»

«Με ποιους τρόπους μπορούμε να τα προστατέψουμε;»

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα κλήθηκαν να απαντήσουν οι ειδικοί στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η εταιρεία DPort Services, αποκλειστικά για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, «Το πρόβλημα του εθισμού και τα μυστικά της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο» είναι πολύ επίκαιρο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εργαζομένων – γονέων που την παρακολούθησαν μαζί με τις οικογένειές τους, προκειμένου να ενημερωθούν. Άκουσαν με προσοχή τις εισηγήσεις του Dr Δημήτρη Καραγιάννη, Παιδοψυχίατρου – Ψυχοθεραπευτή, Διευθυντή Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας και του Dr Χρήστου Ξενάκη, Καθηγητή Ψηφιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν τους ειδικούς για τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους του διαδικτύου. Ενημερώθηκαν, επίσης, για το πως μπορούν να καταλάβουν από τη συμπεριφορά του παιδιού ότι κάτι ανησυχητικό μπορεί να συμβαίνει, καθώς και για τα πιθανά σημάδια του εθισμού.

Η DPort Services, έχοντας θέσει στον πυρήνα της φιλοσοφίας της την εταιρική υπευθυνότητα, πραγματοποιεί μια σειρά από δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εργαζομένων. 

Λίγα λόγια για την DPort Services

Η DPort Services είναι η ελληνική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της λειτουργίας και της διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά (ΣΕΠ) για τους προβλήτες 2 και 3, στον οποίο διακινούνται περίπου 4 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ετησίως. 

Η DPort Services σήμερα είναι ο κορυφαίος πάροχος λιμενικών υπηρεσιών στα Βαλκάνια και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 2.100 εργαζόμενους. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ