Στο εδώλιο στέλνει η εισαγγελέας σύσσωμη την οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλους 18 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο της Folli Follie ζητώντας να παραπεμφθούν σε δίκη για παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς,  πλαστογραφίες και  εξαπάτηση των επενδυτών.

Στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα πάρει και την τελική απόφαση, η εισαγγελέας προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι 21 από τους 31 αρχικά κατηγορουμένους.

Για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη προτείνεται η παραπομπή τους για 5 κακουργήματα:  απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Eπιπλέον για τον πατέρα Κουτσολιούτσο προτείνεται η παραπομπή για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Για τρία κακουργήματα προτείνεται να δικαστεί η Καίτη Κουτσολιούτσου: απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, μέλη του ΔΣ της εταιρείας, υπεύθυνοι στις οικονομικές υπηρεσίες και  Έλληνες και αλλοδαποί διοικούντες του υποομίλου της Ασίας προτείνεται κατά περίπτωση η παραπομπή τους για τις παραπάνω κατηγορίες.

Το δικαστικό συμβούλιο θα έχει τον τελικό λόγο, κρίνοντας  πόσοι και ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here