Οι Αμερικανοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και ασφαλώς και στην Ελλάδα. Η ΕΕ, ενδεχομένως και αύριο Τετάρτη, αναμένεται να άρει τους περιορισμούς  για τις μετακινήσεις τουριστών από τις ΗΠΑ όπως αναφέρει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους της Κομισιόν.

Αυτό θα γίνει με τη μεταφορά των Αμερικανών πολιτών στη λεγόμενη “λευκή λίστα” που σύμφωνα με το δημοσίευμα θα ανακοινωθεί και επίσημα την Τετάρτη, ενώ η Πορτογαλία η οποία προεδρεύει τώρα στην ΕΕ, έχει προτείνει να μεταφερθούν στην ίδια λευκή λίστα εκτός από τις ΗΠΑ και οι ταξιδιώτες από, Αλβανία, Χονγκ Κονγκ, Λίβανο, Μακάο, Βόρεια Μακεδονία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και Ταϊβάν.

Η έγκριση της πορτογαλικής προεδρίας αναμένεται να δοθεί εκτός εάν κράτη-μέλη της ΕΕ εκφράζουν επιφυλάξεις για κάποια από τις παραπάνω χώρες.

Πάντως οι αρχές των ΗΠΑ διατηρούν για την ώρα τους περιορισμούς στη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών επί αμερικανικού εδάφους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού την ερχόμενη εβδομάδα  στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες, με στόχο «την πλήρη επιστροφή στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών μόλις το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here