Με ταχύρρυθμη κατάρτιση, προγραμματίζουν στην κυβέρνηση να καλύψουν ένα μέρος τουλάχιστον από τα 80.000 κενά που έχουν εντοπιστεί στον τουρισμό.

Παράλληλα τα συναρμόδια υπουργεία (Εργασίας, Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης) ολοκληρώνουν την καταγραφή που απαιτείται ώστε να δημοσιευθεί άμεσα η ΚΥΑ που είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει η προσέλκυση εργαζομένων από τρίτες χώρες (π.χ. Αίγυπτος, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν).

Είναι τα δύο βασικά μέτρα που προωθούνται από κοινού ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που έχει ανακύψει.

  • Ταυτόχρονα, εντείνονται οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας στις περιοχές εκείνες όπου υπήρξαν καταγγελίες τις προηγούμενες ημέρες για φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

  • Ειδικά στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, οι καταγγελίες αφορούσαν μέχρι και την πίεση προς τους εργαζόμενους να υπογράψουν έγγραφα με τα οποία θα έχουν επιβάρυνση με «ρήτρα» έως 5.000 ευρώ εάν επιλέξουν να παραιτηθούν στη μέση της φετινής τουριστικής περιόδου!

Ήδη στην Ανεξάρτητη Αρχή ελέγχουν εξονυχιστικά όλες τις καταγγελίες και ετοιμάζονται να επιβάλουν τα ανάλογα πρόστιμα προς τις 6-7 ξενοδοχειακές μονάδες, για τις οποίες έγινε γνωστό ότι προωθούν τη συγκεκριμένη πρακτική και η οποία δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here