Δέκα μεγάλα έργα συνολικής επένδυσης 2,2 δισ. ευρώ, τα οποία θα δημιουργήσουν 10.000 θέσεις εργασίας είναι στη λίστα έγκρισης με τη διαδικασία fast track, όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση δημοσιογράφων με στελέχη της Enterprice Greece.

Κάποια από αυτά τα έργα θα συζητηθούν στην διυπουργική επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα και τα υπόλοιπα στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου.

Οι επενδύσεις αφορούν κυρίως τουριστικά έργα, έργα ΑΠΕ και ένα έργο το οποίο συνδέει την πρωτογενή παραγωγή με τη βιομηχανική διαδικασία και πρόκειται για επένδυση ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία αξιολόγησης ενός έργου με τη διαδικασία fast track διαρκεί περίπου ένα χρόνο αλλά, όπως σημείωσαν τα στελέχη του Enterprice Greece, η χρηματοδότηση και όχι η αδειοδότηση είναι ο καθοριστικός παράγοντας που καθυστερεί περαιτέρω του έτους ένα έργο.

Όπως σημειώθηκε, με το νέο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις που θα φέρει το αμέσως προσεχές διάστημα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας, θα προβλέπεται «πέναλτι» αν δεν τηρεί ο επενδυτής όσα αναφέρει η απόφαση έγκρισης της επένδυσης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γρηγόρης  Στεργιούλης έχει σημειωθεί έξαρση του επενδυτικού ενδιαφέρον για τη χώρα μας με το ενδιαφέρον να στρέφεται ιδιαίτερα στον τουριστικό κλάδο αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και για την αγροδιατροφή, την ενέργεια και άλλους τομείς της οικονομίας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτες ειναι επενδυσεις fast track με εργα και οχι λογια. Οταν ξεκινησε νεα παραγωγη η Μισκο με ελληνικες ντοπιες πρωτες υλες ..ο Παπαστρατος με νεα γραμμη παραγωγης απο ελληνικα καπνα και η Αθ.Ζυθοποιια που μετα το ελληνικο κριθαρι για τις μπυρες της ξεκιναει την παραγωγη Ελληνικου μηλίτη στην Πατρα.

  2. Καλημερα σας και καλο μηνα, πολυ σωστα αυτα που γραφετε. Ναι αυτες ειναι επενδυσεις παραγματικες για την οικονομια και οχι μακετα. Δεν θα πρεπει να μας απασχολει ομως αν τα ονοματα ειναι ξενα ή τα προιοντα εχουν επισης ξενο ονομα. Μακαρι να ακολουθησουν και αλλες εταιρίες με ιδιες η παρομοιες επενδυσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here