Σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο υπήρχαν ως το τέλος Ιουλίου 290 εργοστάσια αυτοκινήτων που λειτουργούν και παράγουν επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, βαρέα οχήματα, λεωφορεία και κινητήρες.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η ACEA, από αυτά τα 185 βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ 27), ενώ από το σύνολο τα 135 εργοστάσια στην Ευρώπη παράγουν επιβατικά αυτοκίνητα, 37 κατασκευάζουν ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά), 54 κατασκευάζουν βαρέα οχήματα (φορτηγά), 58 παράγουν λεωφορεία και 71 κατασκευάζουν κινητήρες.

Τα μέλη της ACEA κατασκευάζουν αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία και κινητήρες σε 17 κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Ευρώπη περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και πολλές άλλες χώρες (Λευκορωσία, Καζακστάν, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία και Ουζμπεκιστάν).

Οι προμηθευτές αυτοκινήτων, πολλοί κατασκευαστές οχημάτων και κινητήρων μικρότερου μεγέθους, καθώς και κατασκευαστές αμαξωμάτων δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν την έρευνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων(ACEA) εκπροσωπεί τους 15 μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών, βαν και λεωφορείων της Ευρώπης.

Η ACEA εργάζεται προς μια νέα εποχή κινητικότητας, όπου όλοι οι Ευρωπαίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσιτές λύσεις μεταφορών.

Στόχος της είναι να οδηγήσει τον μετασχηματισμό της κινητικότητας της Ευρώπης – εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα παραμείνει ένας ισχυρός παγκόσμιος και ανταγωνιστικός παίκτης, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ιδρύθηκε το 1991 με τη γαλλική ονομασία l’Association des Constructeurs Européens d’Automobile.

Πριν από τρεις δεκαετίες, τα ιδρυτικά της μέλη ήταν: BMW, DAF, Daimler-Benz, FIAT, Ford, General Motors Europe, MAN, Porsche, Renault, Rolls Royce, Rover, Saab-Scania, Volkswagen, Volvo Car και AB Volvo.

Τα τελευταία χρόνια, η ACEA άνοιξε επίσης τις πόρτες της σε μη Ευρωπαίους κατασκευαστές με σημαντικές εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας στην ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here