Εγκρίθηκαν μια σειρά από πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα κατά τις συνεδριάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) που πραγματοποιήθηκαν στις 18 και στις 20 Νοεμβρίου.
Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν:
Καθορίστηκαν συμπληρωματικοί ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης στο διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα κτηρίων “ΧΡΩΠΕΙ”, που βρίσκεται στη Δ.Ε. Νέου Φαλήρου, του Δήμου Πειραιά, για την αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου μέσω της υλοποίησης του έργου “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ” με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) του ν. 3389/2005.
Μετά από 30 χρόνια εγκατάλειψης, το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας επί της οδού Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο, θα πάρει «ζωή»…
Το έργο – ένα από τα πλέον πρωτότυπα έργα ΣΔΙΤ στη χώρα μας – έχει να κάνει με τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των υποδομών ενός ολοκληρωμένου Κέντρου Καινοτομίας το οποίο θα αποτελέσει ένα φυσικό χώρο, όπου μεγάλες επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, startups αλλά και οργανισμοί λειτουργίας επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων και επιχειρηματικής επιτάχυνσης θα βρουν φιλόξενη στέγη αλλά και υποδομές και δίκτυα για την ανάπτυξη τους.
Το Κέντρο Καινοτομίας:
- πρόκειται να παρέχει στις νεοφυείς επιχειρήσεις τις βασικές εγκαταστάσεις, καθώς και co – working χώρους, για τα πρώτα έτη λειτουργίας τους.
- θα φιλοξενεί τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και startup, spin offs, incubators/accelerators.
- θα βοηθήσει στη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, ενισχύοντας την εφαρμοσμένη Έρευνα και την Καινοτομία.
- αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω της διοργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων.
- θα προσφέρει υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας στην ευρύτερη κοινότητα των startups και spin offs εταιρειών.
Δείτε επίσης: Eυκαιρίες ανάπτυξης – χρηματοδότησης για τις start up στο 1ο Infusion night του Invent-ICT
Start ups, βιομηχανία και ερευνητική κοινότητα έρχονται πιο κοντά