Δυναμικό κλάδο, που «μπαίνει» καθημερινά στα σπίτια μας, χαρακτήρισε την αρτοποιία ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εγκαινιάζοντας σήμερα την 11η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού, Έτοιμων Προϊόντων, Artozyma. Αναφερόμενος δε στη διοργανώτρια ΔΕΘ-HELEXPO, τόνισε πως κάθε φορά βάζει τον πήχη ψηλότερα και τον περνά, κάτι που συνέβη και με τη φετινή Artozyma.

Από την πλευρά του σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σημείωσε πως η Artozyma δικαίως συγκεντρώνει τα φώτα και το ζωηρό ενδιαφέρον του κόσμου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, ενώ τόνισε πως το ηχηρό όνομα της ΔΕΘ-HELEXPO που υπογράφει και αυτή τη διοργάνωση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εχέγγυα για την επιτυχία της. 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε πως η 11η Artozyma διοργανώνεται μετά από μια μεγάλη διάκριση, με τη συνεργασία και της Περιφέρειας, αυτή της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας που κατέλαβε την 7η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό, ενώ προέβλεψε πως στον επόμενο διαγωνισμό θα βρεθεί στην πρώτη τριάδα. Συνεχάρη δε τη ΔΕΘ-HELEXPO που έχει καταφέρει να σηκώσει ψηλά τον θεσμό και μαζί όλη τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης, υπογράμμισε τη στενή σχέση του άρτου και ευρύτερα του τροφίμου με την πολυπολιτισμικότητα και την πολύχρωμη ιστορία της πόλης, τόνισε πως «μεγαλώσαμε με το ψωμί της γειτονιάς» και κάλεσε τους φορείς του κλάδου να συμμετάσχουν πιο δυναμικά στο Συμβούλιο Διατροφής του δήμου.   

«Φέτος η Artozyma είναι η καλύτερη όλων των εποχών», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Μούσιος, τονίζοντας πως η Artozyma είναι η γιορτή του κλάδου στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, η χαρά των αρτοποιών. Έκανε μάλιστα μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως η φετινή Artozyma είναι πολύ σημαντική, καθώς αποσπάστηκε από τη Detrop και στάθηκε στα πόδια της με τη βοήθεια όλων των φορέων, των εκθετών που την εμπιστεύθηκαν, αλλά και των επισκεπτών.   

Η Artozyma σε αριθμούς

Η φετινή Artozyma, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της και θα ολοκληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου, συγκέντρωσε 206 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), εκ των οποίων οι 19 άμεσοι ξένοι εκθέτες προέρχονται από 8 χώρες. Κατέγραψε 44% αύξηση των εκθετηρίων χώρων και 46% άνοδο στον αριθμό των άμεσων εκθετών σε σχέση με το 2022. Επίσης,  φιλοξενεί  30 μεμονωμένους Full Hosted Buyers από 12 χώρες, αλλά και ομαδικές αποστολές επισκεπτών από Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία. Ο συνολικός αριθμός ξένων Hosted Buyers και ομαδικών επισκεπτών ξεπέρασε τους 100.

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται οι παράλληλες εκδηλώσεις με το Bakery Lab και το πρόγραμμα παρουσιάσεων της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, καθώς και τα σεμινάρια του Ιταλού δεξιοτέχνη της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, Matteo Manuini. Ξεχωριστή είναι η διοργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού, καθώς και το δημιουργικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Pastry Lab.

Όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της Artozyma και το σύνολο της ενημέρωσης για την έκθεση μπορείτε να τα δείτε στη διεύθυνση: https://www.artozyma-expo.gr.

Η Artozyma, που απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες, λειτουργεί αύριο Κυριακή από τις 10:00 έως τις 19:00 και τη Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 18:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ