Σε ηλικία 69 ετών έχασε την μάχη με την ζωή ο πρώην κοινοβουλευτικός της Νέας Δημοκρατίας και επί σειρά ετών δραστήριος συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ, Γιάννης Μανώλης. Γεννήθηκε στο Αραχναίο στις 31 Οκτωβρίου του 1950 και σπούδασε τεχνολόγος-μηχανικός ενώ από το γάμο του με την Γεωργία Μανώλη-Κοντογεωργίου απέκτησε δύο παιδιά, μια κόρη κι ένα γιο.

Κοινοβουλευτική παρουσία – Πολιτική δραστηριότητα – Συνδικαλιστική δράση

Το 2004 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής στο Νομό Αργολίδας με τη Ν.Δ. όπως και το 2007. Το 2012 αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία όπου διετέλεσε και επικεφαλής της γραμματείας Συνδικαλιστικού του κόμματος. Για λίγους μήνες συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από όπου επίσης αποχώρησε. Δυο χρόνια αργότερα ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Η πλούσια συνδικαλιστική δράση  του Γιάννη Μανώλη υπήρξε η βάση πάνω στην οποία κατάφερε να αναδείξει τα πολιτικά του “πιστεύω” και να ανελιχθεί στον κοινοβουλευτικό στίβο.

Από το 1998 έως το 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Γ.Σ.Ε.Ε. Μεταξύ 1998–2004 μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ από το 1995 έως το 1997 κατείχε την θέση του Αντιπροέδρου της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης  πως το 1986 ήταν Ιδρυτικό Μέλος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση Ειρήνης) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here