Σε ειδική τελετή, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, της τεχνικής βάσης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, η Aegean παρουσίασε τα νέας γενιάς αεροσκάφη της, τύπου Airbus A320neo, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα τρία αεροπλάνα που έχει παραλάβει η αεροπορική, θα προστεθούν στο δίκτυο από αύριο, επιτρέποντας τη διάθεση 1,5 εκατ. περαιτέρω θέσεων. Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, κ. Γερογιάννης, η αεροπορική έχει διαμορφώσει το πιο διευρυμένο δίκτυο που είχε ποτέ ελληνική εταιρεία με περισσότερους από 50 προορισμούς εσωτερικού και 100 δρομολόγια εξωτερικού.

Όπως ανέφερε, η αρχική παραγγελία του 2018 επεκτάθηκε ήδη με 16 αεροσκάφη και δέσμευση, με την εταιρεία να έχει διασφαλίσει παραγωγή για 12 ακόμη αεροσκάφη, εφόσον υπάρξει ανάγκη. Τόνισε ότι η εταιρεία επενδύει στην εξωστρέφεια, ενώ μετέφερε 15 εκατ. επιβάτες μόνο τη χρονιά που μας πέρασε, διπλασιάζοντας τους επιβάτες της σε μόλις 6 χρόνια, “με συνειδητή επένδυση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”.

H Aegean έχει συμβάλει στα δημόσια έσοδα με 2,7 δισ. ευρώ μόνο κατά τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, ενώ θα επενδύει τα επόμενα χρόνια, σε ετήσια βάση, το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη και τον εκμοντερνισμό του στόλου της. Υπολογίζεται ακόμη ότι κάθε ευρώ που δαπανάται και κάθε αεροσκάφος που προστίθεται στο στόλο της Aegean δημιουργεί 70 άμεσες νέες θέσεις στην επίγεια και αεροπορική εξυπηρέτηση, αυξάνει τους νέους επιβάτες κατά 100 χιλιάδες και τα έσοδα για τον τουρισμό κατά 80 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την σπουδαιότητα της επένδυσης για την χώρα αλλά και για τον χώρο των επενδύσεων, προαναγγέλοντας την μείωση του ΦΠΑ στις αερομεταφορές, όταν βρεθεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, “μία ελληνική εταιρεία προχωρά στην μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον τομέα των αερομεταφορών και σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα”.

Εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Aegean, κ.  Ευτύχης Βασιλάκης, αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στα τέλη που καταβάλουν οι εταιρείες και οι επιβάτες.

Σημείωσε ότι η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα εποχή την οποία σηματοδοτεί και η νέα εταιρική ταυτότητα της Aegean που αποπνέει περισσότερη ελληνικότητα, με το νέο στόλο να αποτελεί όχημα για μία νέα αναπτυξιακή δυναμική.  “Η τρίτη δεκαετία της Aegean, η πρώτη της Ελλάδας μετά την κρίση” τόνισε, χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκης.

Η σημερινή παρουσίαση της AEGEAN είναι το επιστέγασμα της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2018 η AEGEAN μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, είχε προχωρήσει στην υπογραφή προσυμφώνου (Memorandum of Understanding) με την εταιρεία Airbus για την απόκτηση έως 42 συνολικά αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo.

Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται σε $5 δις σε τιμές καταλόγου και αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για επέκταση σε νέους προορισμούς και αγορές. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, μέσω ουσιαστικών ωφελειών που συμβάλλουν στη βελτίωση του λειτουργικού κόστους.

(Ένα μήνα πριν η Αegean παρέλαβε το πρώτο της αεροσκάφος Α320neo στις εγκαταστάσεις της στο ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος)

(Δείτε τους τεχνικούς ελέγχους που πραγματοποιεί η Αegean όταν παραλαμβάνει ένα νέο αεροσκάφος που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here