Το containership «Gregos» περιήλθε πρόσφατα στην κυριότητα της ελληνικής Euroseas, ένα “πράσινο” πλοίο που ναυπηγήθηκε στο Hyundai Mipo Dockyard Co. της Νότιας Κορέας.

Το «Gregos» εξαγοράστηκεμε χρήματα της εταιρείας αλλά και με δάνειο από την τράπεζα Eurobank. Mάλιστα το πλοίο μετά την παράδοσή του έχει εξασφαλίσει απευθείας συμβόλαιο χρονοναύλωσης διάρκειας 36-40 μηνών με την Asyad Lines.

O CEO της Euroseas, Αριστείδης Πίττας σχολίασε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την παραλαβή του «Gregos», το πρώτο από τα 9 νεότευκτα που έχουμε παραγγείλει, μεταξύ των οποίων άλλα 5 containerships μεταφορικής ικανότητας 2,800 teu και τρία 1,800 teu.

Είναι όλα σχεδιασμένα για να κινούνται με οικολογικά καύσιμα, και είναι συμβατά με τον κανονισμό ΙΜΟ Tier III για μειωμένες εκπομπές NOx.

Το πλοίο ναυλώνεται ήδη και αναμένεται να αποφέρει EBITDA ύψους 42 εκατ. δολαρίων για το διάστημα του συμβολαίου.

Ακολουθώντας την ανάκαμψη της αγοράς των containerships ανάμεσα στο 2021 και στο 2022, η στρατηγική μας είναι να αναπτύξουμε την εταιρεία με ένα τέτοιο τρόπο, που θα δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας, αλλά και να επιτύχουμε το στόχο μας για έναν οικολογικό στόλο.

Από αυτή την άποψη είναι αξιοσημείωτο στοιχείο ότι το «Gregos» και τα υπόλοιπα νεότευκτα που είναι υπό κατασκευή είναι κατά 40% και πάνω περισσότερο αποτελεσματικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά ίδιου τύπου πλοίων (feeders), που δεν ήταν οικολογικά.

Αναμένουμε την παραλαβή και των υπόλοιπων 8 πλοίων και συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις αγορές για να εκμεταλλευτούμε τις καλύτερες ευκαιρίες για τους μετόχους μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ