Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το συνταξιοδοτικό, η επαγγελματική ασφάλιση και το σύστημα εποπτείας, πρόληψης και ελέγχου του πλαισίου των επαγγελματικών ταμείων ανάπτυξης και οι φορείς τους επεσήμανε η κα. Ευφροσύνη Ε. Κουσκουνά, BSc, MSc, FHAS στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης που ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα.

“Το συνταξιοδοτικό αντιμετωπίζεται άλλοτε από την μετακινήσεις του κεφαλαίου κι άλλοτε από τις μετακινήσεις των εργαζομένων. Είναι άρτια συνδεδεμένο με το χρηματοπιστωτικό σύστημα”, υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε επίσης

  • στην ελεύθερη επένδυση κεφαλαίων
  • την σύνδεση της επαγγελματικής ασφάλισης με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα
  • τους επενδυτικούς κινδύνους
  • τους κανόνες προληπτικής εποπτείας που διασφαλίζουν την φερεγγυότητα, καταλληλότητα των διοικούντων και των προγραμμάτων
  • την διαφάνεια και πληροφόρηση
  • την πληρότητα του στελεχιακού δυναμικού, τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας απαραίτητος
  • τα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ)

Τo 2o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης(#ocin21) διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και την ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here