Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και η αφορμή της Apple, «βύθισαν» χθες βράδυ την Wall Street.
Διόρθωση -2,48% στις 2.447,89 μονάδες για τον δείκτη  S & P αλλά όπως εκτιμούν έμπειροι αναλυτές αυτή η κλίση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο μίας απόλυτα φυσιολογικής και αναμενόμενης πτώσης. ΔΕΝ εμπνέει ανησυχία, ΑΡΚΕΙ να περιοριστεί μέχρι την στήριξη των 2.437 μονάδων ενώ ΔΕΝ πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 2.397 μονάδων, γιατί τότε θα μας βάλει σε δεύτερες σκέψεις.
Για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, προς μεγάλη ανακούφιση των αγοραστών ο Γενικός Δείκτης έκλεισε υψηλότερα του ψυχολογικού (και όχι μόνο) ορίου των 600 μονάδων και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Γεγονός, που αφήνει ανοιχτό ένα…παράθυρο για να ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο, με το που θα ηρεμήσουν οι διεθνείς αγορές.
Ο ελάχιστος στόχος της αντίδρασης, στο πλαίσιο πάντα μίας τεχνικής ανοδικής διόρθωσης, παραμένουν οι 620 και μέγιστος οι 650 μονάδες.
Τεχνικά το σημαντικότερο γεγονός της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ότι για τον FTSE25 επιβεβαιώθηκαν οι 1.590-1.588 μονάδες ως στήριξη, ενισχύοντας τις πιθανότητες για την επαναπροσέγγιση των 1.620-1.625 μονάδων.
Η μεγαλύτερη ενθαρρυντική έκπληξη ήταν το ότι ο Γενικός Δείκτης αναδύθηκε από τα χαμηλά ημέρας, 600,12 μονάδων,, όχι με τον συνήθη ύποπτο, αλλά από μία τραπεζική μετοχή, Eurobank, συνεπικουρούμενη από τον ΟΤΕ. Και αυτό, μας λέει αρκετά.

Τεχνικά ο Δείκτης Τραπεζών…λοξοκοιτάζει προς τις 457 μον., από τις 423,92 που έκλεισε χθες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here