Αλλάζει πολιτική μετά τις πιέσεις και αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη η ΕΕ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μιλά τώρα για ανάγκη πλαφόν στο φυσικό αέριο συνολικά. Αναφέρει πως πρόκειται για προσωρινό μέτρο μέχρι να δημιουργηθεί ένας νέος δείκτης τιμών στην ΕΕ. Μιλά επίσης κοινό σύστημα προμηθειών ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να θέσει ένα προσωρινό ανώτατο όριο τιμών για το φυσικό αέριο μέχρι να εισαχθεί νέος δείκτης τιμών, είπε συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σήμερα Τετάρτη.

«Η καθιέρωση ανώτατου ορίου στο φυσικό αέριο συνολικά είναι μια προσωρινή λύση έως ότου αναπτυχθεί ένας νέος δείκτης τιμών της ΕΕ που θα διασφαλίζει καλύτερη λειτουργία της αγοράς και η Επιτροπή έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για αυτό», είπε όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters.

Η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε επίσης ότι θα διευκρινίσει σε επιστολή της προς τους ηγέτες της ΕΕ που συναντώνται στην Πράγα από την Πέμπτη ότι η ΕΕ πρέπει να θέσει σε εφαρμογή ένα κοινό σύστημα προμηθειών της ΕΕ για την ενέργεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here