Κάτι κρύβει η κόντρα Χουλιαράκη vs Κουτεντάκη…

Δεν παραξένεψε τους γνωρίζοντες η κόντρα, μέσα στην Βουλή, των δύο πρώην «συγκατοίκων» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν, πως επιβεβαιώθηκε το χάσμα που χώριζε τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης. Το ζητούμενο είναι ποιος από τους δύο έχει δίκιο. ΟΧΙ βέβαια για τα 1 ή 2 σενάρια του Προϋπολογισμού για τα οποία διαφώνησαν έντονα αλλά για το…δια ταύτα. 

  • Ο μεν Φραγκίσκος Κουτεντάκης, από την θέση- πλέον- του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή, υπολογίζει το μέγιστο δυνατό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019 στα περίπου 800 εκατ. ευρώ, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.
  • Από την άλλη όμως πλευρά, ο Γιώργος Χουλιαράκης- ως αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ– ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την σύνταξη του Προϋπολογισμού «μετρά» το πλεόνασμα στα 1,1 δισ.
  • Αυτή η διαφορά των 300 εκατ., που χωρίζουν τις δύο πλευρές τυχαία (; ) αντιστοιχούν στην διαφορά που βλέπουν και οι δανειστές.

Μένει να φανεί ποιος μετρά σωστά, κατ΄επέκταση προς ποια κατεύθυνση θα υπάρξει σύγκλιση οπότε θα κριθούν και οι παροχές που φιλοδοξεί να μοιράσει το Μαξίμου. 

Πάντως ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης ακολουθεί πολύ προσεκτική και αρκετά τεχνοκρατική γραμμή στο Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή χωρίς να δίνει δικαιώματα ούτε στους μεν ούτε στους δε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here