Μια σημαντική διάκριση για την fintech Ebury ήρθε από το Bloomberg, για μια ακόμη φορά. Σύμφωνα με το δίκτυο, οι αναλυτές της Ebury είναι στη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Bloomberg για τις επιτυχημένες προβλέψεις της ισοτιμίας EUR/USD για το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Είναι η έκτη φορά μέσα στα τελευταία 9 τρίμηνα που η εταιρεία αναδεικνύεται στις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη του Bloomberg και για την ακρίβεια στις προβλέψεις ισοτιμίας του ζεύγους ευρώ – δολαρίου.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της βρίσκονταν στην πρώτη θέση για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και στη δεύτερη στο δεύτερο τρίμηνο του 2019. Οι αναλυτές της Ebury τερμάτισαν μπροστά από συναδέρφους τους από 61 οργανισμούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται αναλυτές από τις μεγαλύτερες εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες του κόσμου.

Οι αναλυτές αξιολογούνται από το Bloomberg με βάση τρία ανελαστικά κριτήρια:

  • Το περιθώριο λάθους
  • Το timing (για ταυτόσημες προβλέψεις, λαμβάνεται υπ΄ όψη η παλαιότητα της πρόβλεψης)
  • Ακρίβεια κατεύθυνσης (εξετάζοντας τη συνολική κίνηση του νομίσματος ή του ζεύγους)

Ο Chief Risk Officer της Ebury και σχολιαστής του Bloomberg Enrique DiazAlvarez δήλωσε:

«Η κατάταξη στη δεύτερη θέση για την ακρίβεια της πρόβλεψης της πορείας του πιο σημαντικού ζεύγους νομισμάτων στον κόσμο, του ευρώ με το δολάριο, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Το Bloombergσυγκεντρώνει και κατατάσσει τις προβλέψεις από περισσότερους από 60 οργανισμούς, ανάμεσα στους οποίους όλες οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και οι εταιρείες στρατηγικής ανά τον κόσμο. Η Ebury κατάφερε να είναι σε μια από τις πρώτες θέσεις. Είμαστε για μια ακόμη φορά περήφανοι».

Η Ebury είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες fintech που παρέχει διασυνοριακές οικονομικές υπηρεσίες σε ΜΜΕ, όπως μεταφορά συναλλάγματος, διαχείριση μετρητών και διαχείριση συναλλαγματικού κινδύνου.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Banca Santander εξαγόρασε το 50,1 % της εταιρίας, έναντι 350 εκ. λιρών.

  •  Με την έδρα της εταιρείας στο Λονδίνο και περισσότερους από 900 υπαλλήλους σε 22 χώρες, η Ebury εργάζεται με περισσότερους από 40.000 εταιρικούς πελάτες, στηρίζοντας την διεθνή τους ανάπτυξη. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 η εταιρία έχει γραφείο στην Αθήνα.

Ο συνδυασμός τραπεζικών δυνατοτήτων, ανάμεσα στις οποίες συμμετοχή στα κύρια συστήματα πληρωμών στην Ευρώπη (Faster Payments και SEPA) και η πρόσβαση σε ρευστότητα σε συνάλλαγμα από 15 τράπεζες διεθνώς και ευέλικτης τεχνολογικής υποδομής επιτρέπει στην Ebury να μεγιστοποιεί τις υπηρεσίες προς τους πελάτες της.

  • Η εταιρία έχει επιτύχει διεθνή αναγνώριση, κερδίζοντας περισσότερες από 17 διακρίσεις στον τομέα της. Περιλαμβάνεται στην λίστα “FT 1000 Fastest Growing European Companies”, καθώς και στο δίκτυο “Tech City UK’s Future Fifty Award” των ταχύτερα ανερχόμενων Βρετανικών εταιρειών τεχνολογίας.

Από τον Νοέμβριο του 2017 είναι μέλος του Swift gpi, ενώ τον Μάρτιο του 2018 έγινε ο πρώτος μη τραπεζικός Οργανισμός που εντάχθηκε στο Faster Payments Scheme της Μεγάλης Βρετανίας.