του Matthew Ryan,

 

Εκτιμούμε ότι  η Τράπεζα της Αγγλίας θα προχωρήσει με άνοδο των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την Πέμπτη, βασισμένη στο υψηλότερο  από το αναμενόμενο  αποτύπωμα του πληθωρισμού του Φεβρουαρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά την άποψή μας:

Πρώτον, η Βρετανία είναι σχετικά απομονωμένη από τα πρόσφατα παγκόσμια τραπεζικά προβλήματα και οι φόβοι γύρω από τη μετάδοση έχουν αμβλυνθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Πράγματι, πιστεύουμε ότι οι τραπεζικές αποτυχίες είναι μεμονωμένες, οφειλόμενες σε κακή λήψη αποφάσεων από τη διοίκηση και όχι σε συστημικά ζητήματα.

Οι αγορές μετοχών ανέκαμψαν, όπως και οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων σε στερλίνα και βραχείας διάρκειας, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές έχουν λόγους να ανησυχούν  για την κατάσταση.

Ο δομικός πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει επίσης σταθερός και τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα συνέχισαν να διατηρούνται αρκετά καλά, ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας.

Για άλλη μια φορά, προετοιμαζόμαστε για κάποιες μάλλον μπερδεμένες και ασαφείς δηλώσεις από το MPC αυτή την εβδομάδα, οι οποίες δεν θα προσφέρουν στους επενδυτές μεγάλη σαφήνεια σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις .

Ο διοικητής  Bailey άφησε να εννοηθεί πρόσφατα ότι η Bank of England  ενδέχεται να ολοκληρώσει σύντομα την αύξηση των επιτοκίων, αν και η τελευταία ανοδική έκπληξη στον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να οδηγήσει σε  μια περισσότερο συκρατημένη πολιτική.

Τώρα βλέπουμε μια καλή πιθανότητα η ψηφοφορία να είναι μοιρασμένη με 7-2 υπέρ μιας άλλης κίνησης 25 bp, η οποία πιθανότατα θα ήταν ανοδική για τη λίρα.

Μια πιο κοντινή ψήφος 6-3 ή 5-4 μπορεί να είναι αρνητική για το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ μια αιφνιδιαστική ψήφος υπέρ της μη αλλαγής πιθανότατα θα προκαλούσε ένα απότομο ξεπούλημα στη στερλίνα, ιδιαίτερα εάν συνοδεύεται από υπαινιγμούς ότι η σύσφιξη μπορεί να έχει τελειώσει

 

O Matthew Ryan είναι Head of Market Strategy της Ebury

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here