Δανειακή σύμβαση για χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. ευρώ, διάρκειας δύο ετών, χωρίς εξασφαλίσεις υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) η ΔΕΗ, για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί την έναρξη συνεργασίας των δύο πλευρών και, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της EBRD στο επιχειρησιακό σχέδιό της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης, δήλωσε πως

  • «οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι λόγω του Covid-19 μας ώθησαν να προσαρμόσουμε το μοντέλο λειτουργίας μας στη νέα πραγματικότητα και να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας, διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.
  • Σε επίπεδο ρευστότητας, η αρχική υστέρηση που σημειώθηκε τον Μάρτιο με την έναρξη της πανδημίας άρχισε στη συνέχεια να σημειώνει σταδιακή διόρθωση, ως αποτέλεσμα και της άμεσης ανταπόκρισής μας στην υιοθέτηση νέων μορφών επικοινωνίας κι εξυπηρέτησης των πελατών μας, με αποτέλεσμα να επανέλθει σε προ Covid επίπεδα ήδη από τον Μάιο.
  • Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν εφησυχάζουμε, παραμένουμε σε εγρήγορση και προσπαθούμε να θωρακίσουμε την εταιρεία στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος πανδημίας.
  • Στην προσπάθεια αυτή, η EBRD βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here