Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, παρουσία του Αναπληρωτή Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, Sheikh Ahmad Bin Tahnoon Al Nahyan, έλαβε χώρα η τελετή αποφοίτησης 249 σπουδαστών από 17 Τάξεις του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει παραχωρηθεί, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» (Military Cooperation Program), από το ΥΠΕΘΑ για τη φιλοξενία και εξυπηρέτηση του προσωπικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. 

Οι απόφοιτοι αποτελούν το πρώτο τμήμα από το Γενικό Επιτελείο των ΗΑΕ που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας περίπου 2,5 ετών, που έχει υπογράψει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με τα ΗΑΕ και καλύπτει ένα φάσμα τεσσάρων ειδικοτήτων ως ακολούθως: 

• Advanced Diploma in Military Aircraft Airframe and Powerplant Maintenance Engineering

• Advanced Diploma in Military Aircraft Avionics Maintenance Engineering

• Advanced Diploma in Military Aircraft Electronics Maintenance Engineering

• Advanced Diploma in Military Aircraft Mechanical Maintenance Engineering.

Στις ομιλίες τους o Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΒ, αντιπτέραρχος (Μ) ε.α. κ. Ιωάννης Κούτρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, κ. Δημήτριος Παπακώστας συνεχάρησαν το σύνολο των σπουδαστών για την επιτυχή αποφοίτησή τους, επισημαίνοντας την υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση που παρείχε το Πρόγραμμα Σπουδών.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης κατόρθωσε υπό τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας να αναπτύξει νέες μεθόδους και συστήματα διδασκαλίας και να αξιοποιήσει, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, το βιομηχανικό περιβάλλον της ΕΑΒ, μέσω της διαδραστικής και συμμετοχικής εκπαίδευσης. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης κατάφερε να καλλιεργήσει ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, βασιζόμενο στην υπευθυνότητα, τη συνέπεια, τη δικαιοσύνη, την ακεραιότητα και τον σεβασμό.

Επιπλέον τόνισαν ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κύκλου σπουδών είναι ακόμα μία απόδειξη των άρρηκτων δεσμών εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης των δύο λαών, Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Απευθυνόμενοι στους αποφοίτους, τους προέτρεψαν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις γνώσεις που αποκόμισαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εξέφρασαν την πεποίθησή τους για συνεχή βελτίωσή τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα συνεχάρησαν τα στελέχη του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΑΕ για την υποστήριξή τους σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία και τη συμβολή τους στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Τέλος, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στα στελέχη της που υπό αντίξοες συνθήκες και σημαντική έλλειψη προσωπικού υποστήριξαν και έφεραν εις πέρας επιτυχώς ένα τόσο σημαντικό Πρόγραμμα Σπουδών. 

Με γνώμονα την αύξηση των ρυθμών της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, η ΕΑΒ έχει ήδη δρομολογήσει την προκήρυξη νέων θέσεων προσωπικού που θα στελεχώσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και θα εξασφαλίσει την επιτυχή εκτέλεση του εκπαιδευτικού προγράμματος.