Κρίσιμα και ενδιαφέροντα ζητήματα τέθηκαν στην ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE), με θέμα “Γεφυρώνοντας το κενό προστασίας για ένα ασφαλέστερο αύριο”.

Το I.W. παρακολούθησε την εκδήλωση 

Παρουσία του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, υπουργών, κορυφαίων πολιτικών προσώπων και σύσσωμης της ασφαλιστικής αγοράς συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η πιθανή αύξηση των φορολογικών κινήτρων, ώστε να καλυφθεί το κενό στην ασφαλιστική προστασία κτλ.

Ομιλίες παρέθεσαν οι: Andreas Brandstetter, President, Insurance Europe, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος ΕΑΕΕ, Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια ΕΑΕΕ, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ σε ειδικό πάνελ τοποθετήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ.

Η παρουσία του προέδρου της Insurance Εurope, Andreas Brandstetter, αποτελεί ένδειξη του ρόλου που διαδραματίζει ο ασφαλιστικός κλάδος της χώρας και στα ευρωπαϊκά δρώμενα της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΕΕ, είναι και Α’ αντιπρόεδρος της Insurance Εurope, που θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές και ισχυρές ενώσεις στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά.

“Το κενό στην ασφάλιση δεν απασχολεί μόνο την ελληνική κοινωνία”

Ο Andreas Brandstetter, President, Insurance Europe, υπογράμμισε ότι το κενό στην ασφάλιση δεν απασχολεί μόνο την ελληνική κοινωνία αλλά όλη την Ευρώπη, ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, γνωστοποίησε πως η ένωση σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα αντασφάλισης, επεξεργάζεται, και σύντομα θα προτείνει στην κυβέρνηση λύσεις ΣΔΙ.Τ για περιπτώσεις αποζημιώσεων σε μεγάλες καταστροφές.

“Συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών της ασφαλιστικής αγοράς”

Η Ελίνα Παπασπυροπούλου Γενική Διευθύντρια της Ένωσης, υπογράμμισε ότι το 2023 η ένωση ήταν παρούσα σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν τους πολίτες, ενώ αφουγκράζεται τις ανησυχίες της κοινωνίας με σκοπό την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της ασφαλιστικής αγοράς, με έμφαση στην βιωσιμότητα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και με πρωτοβουλίες για την ισότητα και την συμπερίληψη. «…Και με πλούσιο κοινωνικό έργο το οποίο επιδοκιμάζει ο κόσμος όπως προκύπτει από σχετική έρευνα» πρόσθεσε η ίδια.

“Να σκεφτούμε την μεγάλη εικόνα”

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σημείωσε ότι ο ασφαλιστικός τομέας στην Ελλάδα έχει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και αποταμιεύσεις και μπορεί να συνεργαστεί με το Δημόσιο σε προγράμματα ΣΔΙΤ στον ασφαλιστικό τομέα, αλλά θα πρέπει να αναπτυχθεί «το σωστό μείγμα στην πράξη» και κυρίως να αφυπνιστούν οι πολίτες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, λόγω κλιματικής κρίσης και κυβερνοεπιθέσεων, όλοι πρέπει να επενδύουν στην ασφάλεια. «Να σκεφτούμε την μεγάλη εικόνα» πρότεινε ο κ. Στουρνάρας.

“Κοινωνική ασφάλεια των πολιτών”

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της, ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα την ευημερία και την κοινωνική ασφάλεια των πολιτών».

“Η σημασία της ασφάλισης”

Ο Μιχάλης Κατρίνης, εκπρόσωπος του προέδρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στην σημασία της ασφάλισης στην κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικά τα περιθώρια ααφάλισης και ότι τα χαμηλά φορολογικά κίνητρα δεν βοηθούν στις συνέργειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ