Μια νέα ψηφιακή πύλη, ένα εύχρηστο – σύγχρονο εργαλείο, για την αγορά των logistics ενεργοποίησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στόχος του είναι, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η στήριξη όλων των εμπλεκόμενων στην εφοδιαστική αλυσίδα, των παραγωγών – τυποποιητών αγαθών, των εξαγωγέων και εισαγωγέων, όπως και όσων βρίσκονται στην καρδιά των logistics και ειδικότερα, των εταιρειών διαχείρισης αποθηκευτικών χώρων και των μεταφορικών εταιρειών.

Το e-Logistic Portal, το οποίο οργανώθηκε από την Επιτροπή Logistics του Επιμελητηρίου, αποτελεί έναν λειτουργικό διαδικτυακό χώρο που συγκεντρώνει, κωδικοποιημένα, πληροφοριακό υλικό για την εφοδιαστική αλυσίδα, στο οποίο μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση και να πλοηγηθεί μέσω σχετικών links, αναζητώντας στοιχεία για το ισχύον θεσμικό, εθνικό και κοινοτικό, πλαίσιο.

Τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας

Θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτροπής Logistics και των αλλαγών, που θα προκύπτουν σε κοινοτικές οδηγίες και την εθνική νομοθεσία

Θα εμπλουτίζεται με νέες θεματικές ενότητες σύμφωνα με τις εξελίξεις, τις νέες τάσεις αλλά και τις υποδείξεις και τις προτάσεις κάθε ενδιαφερόμενου, που θα αξιολογούνται από την επιτροπή.

Σε ποιους απευθύνεται:

– Σε στελέχη εμπορικών επιχειρήσεων, που ασχολούνται με τη δραστηριότητα εισαγωγών – εξαγωγών

– Σε νέους logisticians, που επιθυμούν να έχουν συγκεντρωμένες και ταξινομημένες όλες τις βασικές πληροφορίες, που αφορούν στη λειτουργία του κλάδου

– Σε επιχειρηματίες, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο των οδικών μεταφορών με οργάνωση στόλου οχημάτων

– Σε όλους όσοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να έχουν όλη την πληροφορία σε ένα «σημείο» εύκολα προσβάσιμο.

Οι θεματικές ενότητες είναι:

– Διεθνείς εμπορικοί όροι

– Οδικές μεταφορές

– Θαλάσσιες μεταφορές

– Αεροπορικές μεταφορές

– Ασφάλιση μεταφορών

– Επικίνδυνα εμπορεύματα.

Ακολουθεί το link για το e-Logistic Portal, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει στοιχεία για την εφοδιαστική αλυσίδα:

https://griechenland.ahk.de/gr/meli/epitropes-melon/logistics/e-logistics-portal.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here