Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η ολλανδική ABN AMRO και η ιταλική UniCredit “ρίχνουν” τον πήχη της ανάπτυξης για το 2021 σε 3,5% – 4%.
Η EBRD χαμήλωσε τον πήχη για την Ελλάδα στο 4% για το 2021, από 6%, που προέβλεπε τον Μάιο η τράπεζα. Η ABN AMRO εκτιμά ήπια ανάκαμψη 3,5% του χρόνου, ακολουθώντας μια παρόμοια άποψη με την UniCredit που «βλέπει» πιο αργή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο 3,8% (έναντι 4,3% της προηγούμενης εκτίμησης).

Υπενθυμίζουμε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή χθες, προβλέπεται ρυθμός ανάκαμψης του ΑΕΠ κατά 7,5% το 2021 με περιορισμό του πρωτογενούς ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ, αν εξελιχθεί ομαλά η υγειονομική κρίση και εισρεύσουν γρήγορα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπάρχει κι ένα δυσμενές σενάριο βραδύτερης ανάπτυξης, στο 4,5% στην περίπτωση που τα πράγματα «δεν κυλήσουν καλά», σύμφωνα με την κυβέρνηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών, για το 2011, προβλέπει «έκρηξη» επενδύσεων με ρυθμό 30,4% μετά από πτώση 10,9% φέτος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here