Τον χειρότερο μήνα από την έναρξη της πανδημίας (λόγω Covid-19) πρόκειται να καταγράψουν οι μετοχές εταιρειών ακινήτων στην Ευρώπη, την ώρα που πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα στην αγορά των ΗΠΑ.
Χρηματιστηριακά το πρώτο τρίμηνο-που κλείνει σήμερα Παρασκευή 31/3- είναι αρνητικό με τον Μάρτιο να εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό εκροών από τον ευρύτερο κλάδο, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι οι αναταράξεις στον τραπεζικό κλάδο θα περιορίσει δραστικά την χορήγηση πιστώσεων.
Προβληματισμός και λόγω της υπερβολικής αύξησης του κατασκευαστικού κόστους, όπως και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης.
  • Ειδικότερα ο δείκτης MSCI Real Estate Eu. έχει υποχωρήσει σε επίπεδα Μαρτίου 2009, το δε Μάρτιο η διόρθωση  έφτασε το 24% μεγαλύτερη 5ετίας. 
Αρνητική η συγκυρία διεθνώς, με την εγχώρια αγορά να μένει -προσώρας- ανεπηρέαστη (καθώς οι τιμές είχαν διαμορφωθεί σε χαμηλά 10ετίας λόγω της μνημονιακής κρίσης) αλλά η ανησυχία είναι-πλέον- έκδηλη σε παράγοντες του κλάδου.
Άλλωστε χρηματιστηριακά η μέχρι τώρα πορεία των εισηγμένων ΑΕΕΑΠ– εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών- υπολείπεται της αγοράς, ενώ εύλογο είναι το ερώτημα τι θα γίνει με την προγραμματισμένη είσοδο και νέων (Trade Estates, Noval Property, Orilina)
εάν κάποια στιγμή η διεθνής κρίση περάσει στην εγχώριο αγορά.