Σύμβαση ύψους 60,7 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ υπογράφηκε μεταξύ της Intrakat και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το ρέμα της Ραφήνας.

  • H σύμβαση αφορά την ανάληψη του έργου «Διευθέτηση Οριοθέτησης Ρέματος Ραφήνας», το οποίο θα θωρακίσει τη Ραφήνα και τις παρακείμενες περιοχές από τον κίνδυνο μελλοντικών αιφνίδιων πλημμυρών.

Η Intrakat αναλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας, που διασχίζει τους Δήμους Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, με σκοπό τη διαχείριση των πλημμυρικών απορροών και τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των γύρω αστικών, περιαστικών και αγροτικών περιοχών.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε μήκος περίπου 15 χλμ., και θα ακολουθούν κατά το δυνατόν τη φυσική κοίτη του ρέματος, με γνώμονα τον σεβασμό στο φυσικό οικοσύστημα.

  • Η διευθέτηση του ρέματος Ραφήνας μαζί με αυτή του ρέματος της Εσχατιάς, την οποία επίσης υλοποιεί η Intrakat, αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here