Για τους μεγάλους “παίκτες” της ναυτιλίας, το να αγοράζεις σε χαμηλά επίπεδα και να μεταπωλείς στα υψηλότερα είναι μια μεγάλη φιλοδοξία.

Αυτή η φιλοδοξία παίρνει σάρκα και οστά για τους players στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων την τρέχουσα περίοδο, καθώς οι τιμές των εν λόγω πλοίων έχουν εκτιναχθεί εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Avin International συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη φέρεται σύμφωνα με brokers από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το Λονδίνο να πέτυχε δύο άκρως επικερδείς συμφωνίες με τρίτα μέρη για την πώληση δύο aframaxes. 

Αγοραστές από τη Μέση Ανατολή, αναφέρει το tradewindsnews.ψομ, φέρονται να αγόρασαν το Kriti Galaxy, χωρητικότητας 110,802 dwt που ναυπηγήθηκε το 2006, έναντι 38 εκατ. δολαρίων. Η Avin είχε εξαγοράσει στις αρχές του 2021 το εν λόγω aframax έναντι 12,8 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, η Avin International φέρεται να πούλησε το Kriti Bastion, χωρητικότητας 106,074 dwt και κατασκευής 2003, έναντι περίπου 31 εκατ. δολαρίων.

Το συγκεκριμένο πλοίο, που νωρίτερα άνηκε στην οικογένεια Αγγελόπουλου, είχε αγοραστεί το 2018 από την Avin έναντι 12,3 εκατ. δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ