Βάζει τα λεφτά, το κύρος και την αξιοπιστία της, στην Εθνική Ασφαλιστική, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Την ώρα που η διαδικασία αναζήτησης επενδυτή για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αντιμετωπίζει πρακτικές δυσκολίες όχι μόνο γιατί το προσφερόμενο τίμημα είναι χαμηλό αλλά κι επειδή οι Κινέζοι της FOSUN δεν μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα λόγω κορονοϊού, η EBRD αποφασίζει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και θα συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Ασφαλιστικής με ποσοστό 10% ως anchor investor δηλαδή ως παθητικός, σταθερός, φερέγγυος συμμέτοχος στο εγχείρημα της νέας εποχής.

  • Η EBRD θα αγοράσει το 10% της Εθνικής Ασφαλιστικής ως “συνεπενδυτής”, σύμμαχος στον νέο ιδιοκτήτη του 80% των μετοχών της εταιρείας.

Η EBRD τοποθετείται μόνο σε εταιρείες με προοπτικές, που τηρούν τους αυστηρούς κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης και -το σημαντικότερο- διευκολύνει με τις εγγυήσεις και το κύρος της, την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων.

  • Έχει ήδη πραγματοποιήσει 53 σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και σε εταιρείες του κλάδου της ενέργειας, των μεταφορών, του τουρισμού, του real estate και της Υγείας.

Η EBRD συμμετέχει -με χαμηλότοκα δάνεια 32 εκατ. ευρώ- και στην Hellenic Healthcare, που είναι ο βραχίονας δραστηριοτήτων του CVC Capital στην Ελλάδα και ο οποίος έχει εξαγοράσει τα νοσοκομεία Metropolitan, Ιασώ General και Υγεία ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται ως διεκδικητής της Εθνικής Ασφαλιστικής, ανταγωνιζόμενος την αμερικανική Varde Partners και την κινεζική FOSUN.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here